Pages

Thursday, May 19, 2011

~Patah Tumbuh Hilang Berganti~

umpama pepatah melayu, "Patah Tumbuh Hilang Berganti", tak kan nak guna "Harimau Mati Meninggalkan Belang, Manusia Mati Meninggalkan Nama" tak kan kot....hehehehe...walaupon dieorg2 ni meninggalkan aku, tapi tak bermakna dieorg ni dah x de kat donia ni....dieorg ni just tinggalkan company ni je...Congrats to all of you sebab berjaya melepaskan diri from this "DANGER area" hehehehe...



#_#_#_#_#_#_# 

waaa....memang sedih, rase ade yang balik umah nangis ni kang, sorang2 beransur pergi...kalau ikot dalam pengiraan aku la, untuk suku tahun ni je dah 7 orang benti keje tuk staff kat opis, tu belum lagi external staff lebih dari 7 kot...belom sampai pertengahan tahun dah 7 orang yang pegi, yang aku pelik nye, tak ade org ke nak "take action" pasal ni??? tak nak kaji ke kenapa jadi cam ni?? hmmmmm....macam2 persoalan yang timbol di fikiran ku...hehehehe....tapi x tau la plak kan klau ni PnC strategi dieorg kan...lantak korg la....janji kengkawan aku sume dah berjaya "melepaskan" diri....aku??? hmmm tunggu je la kat sini sampai berjanggut...

#_#_#_#_#_#_#


dalam banyak2 staff yang hantar resign letter, ade sorg human being ni submit resign letter dah berKALI2...berKALI2...sekali lagi berKALI2 die hantar...tapi dengan mukal tebal plus tembok yang tebal nye bermeter2 bleh plak tarik balik resign letter die....perghhhhh tak tau la plak ade sejenis human being tu kat sini....haiisshhhhh....senang cakap memang TTM bukan Teman Tapi Mesra, tapi Tak Tau Malu....gile punye muka tembok...yang pang BEST nye ade staff yang dah celebrate tuk die....then human being tu blh plak join then seminggu 2, tup tup, dengar cite die amik blk surat tu....ya ampunnn cam ni human being pon ade kat muka donia ni....dah malas dah nak cakap pasal human being yang tak membawa sebarang faedah kat blog aku ni....hmmmm...


#_#_#_#_#_#_#

jom kite tengok sape yang telah meninggalkan kompani yang terChenta ni...wiwittt...
mari mulakan...

LOADING.....

IIIII        15%


IIIIIIIIIIII     45%


IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII   87%


IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII    99.9%


IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII   100% 


tadaaaaa....


hmmm...yang ni Kak Marlini....


aizat....

ali, the foreign staff...

cik kiah a.k.a kak syida
akak ni lebih terkenal dengan nama fames nye "cik kiah", miss "CEKODOK" cik kiah huhuhuhuhu....
lawak jenaka nya yang sering membuatkan opis kami happening...

 zue, budak ni lg la x sampai sebulan dah benti, sebab parents die bukak busines...tapi budak ni baik...hehehe 1 kepala dgn kt org...=))

hmmm...ni pulak incik daud...mamat ni pon kjap je, ye la budak UM kot...yang x bleh bla dengan die ni slalu sangat berangan nak jd "Dato", kejap nak jd "Tan Sri" la, budak Sains Politik la kata kan...hahaha...tp best jadi partner gado aku..ngeh ngeh ngeh...(sorry gambar mamat ni sumbangan ehsan dari sorang staff kat sni sebab die x sempat nak snap gambar die kt opis ni)



#_#_#_#_#_#_#

ok la sampai sini je tuk N3 psal ni..mne nak tau kot2 ade yang nak benti lagi kan bleh la aku sambong di lain N3 ngeh ngeh ngeh....
adiossss.........

4 comments:

ceqjulia said...

so sweet dik non...
lepas ni plak my turn to say GOOD BYE...to all my lovely frendz....

nour said...

waaa...sedey la...kurang 1 customer kak hai...hehehehe...kak ju, will miss you damn much....muuahhhhh..=)

aries said...

miss u dik non...oo..rupanya ramai gak yer yg pergi..ingat cik kiah jer...tapi..yg heboh nak berhenti..pastu..tarik balik tu..memang muka tembokkan.. serangkap pantun dari cik kiah nie..

Geng perempuan tanam cendawan
Geng lelaki makan rambutan
Sekali kukenali dirimu kawan
selama-lamanya segar di ingatan.

fewiitt..he..he..miss u..

nour said...

sob..sob...sob...
cik kiah nak cekodok pisang....hehehehe